Zimné: Vianočné raw brownies

08.02.2022

Suroviny

200 g orechy vlašské

 4 PL kakao

 1 ČL škorica mletá

 oriešok muškátový

 štipka soľ

 200 g datle

 1 PL maslo ghee

 1 PL (alebo med) sirup javorový

 1 ks mandarínka 100 g čokoláda horká

Postup:

  1. Celé dobrodružstvo sa odohrá v mixéri, kde si vymiešaš cesto. Začni premixovaním orechov, kakaa, škorice, štipky muškátového oriešku a soli. Vznikne ti taký orechovo-kakaový prach, ktorý stmelíš do pevného skupenstva pomocou datlí. Tie dodajú zmesi telo a hlavne sladkosť. Mixuj dohladka, daj si na tom trpezlivo záležať.
  2. Hranatú nádobu / formu na koláče vysteľ papierom na pečenie a rovnomerne naplň hotovým cestom. Odlož ho oddýchnuť do chladničky na 45 minút.
  3. Pred uplynutím času chladenia koláča si začni vyrábať polevu v parnom kúpeli. V osobitnom hrnci daj zovrieť vodu a na vrch polož ďalšiu nádobu, do ktorej daj na teplo zo spodnej nádoby rozpustiť maslo, javorový sirup, šťavu z mandarínky a horkú čokoládu.
  4. Polevu rovnomerne nanes na vychladený základ koláčika a hotový brownie odlož znovu na polhodinu vychladiť. Potom ostáva už len dielo nakrájať na kocky a nedočkavo začať ochutnávať.




Zdroj:https://varecha.pravda.sk/recepty/vianocne-raw-brownies/81785-recept.html

© 2021 recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky