Letné: Malinový cheesecake

15.02.2022

Suroviny

220 g sušienky BeBe

 125 g maslo

 300 g mascarpone

 500 g tvaroh citrónový

 150 g cukor práškový

 trocha rum

 2 ks vajcia

 Malinová poleva:

 200 g čerstvé maliny

 100 ml voda

 podľa chuti cukor

 1-2 PL Solamyl

 1 PL sirup malinový

 Na ozdobu:

 12 ks čerstvé maliny

Postup:

  1. Korpus: Keksíky rozdrviť na jemno a zmiešať s maslom, zmes dať do okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie, lyžicou po dne formy rovnomerne rozotrieť.
  2. Plnka: Mascarpone, práškový cukor, tvaroh, rum a vajcia spolu vymiešať na hladkú hmotu.
  3. Pripravenú plnku naliať do formy vystlanej s keksíkmi a piecť na 165 °C cca 45-60 minút.
  4. Po upečení nechať v rúre vychladnúť, aby vrch nepopraskal.
  5. Poleva malinová: 200g malín, 100 ml vody, cukor podľa chuti a 1 PL malinového sirupu priviesť do varu a rozmixovať ponorným mixérom. Pridať vo vode rozmiešaný Solamyl a jemne povariť, kým poleva nezhustne. Polevu nechať mierne vychladnúť a následne ňou poliať už vychladnutý cheesecake. Ozdobiť čerstvými malinami podľa vlastného vkusu.




Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/malinovy-cheesecake-/81830-recept.html


© 2021 recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky