Letné: Malinový cheesecake
Suroviny
125 g maslo
300 g mascarpone
500 g tvaroh citrónový
150 g cukor práškový
trocha rum
2 ks vajcia
Malinová poleva:
200 g čerstvé maliny
100 ml voda
podľa chuti cukor
1-2 PL Solamyl
1 PL sirup malinový
Na ozdobu:
12 ks čerstvé maliny
Postup:
- Korpus: Keksíky rozdrviť na jemno a zmiešať s maslom, zmes dať do okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie, lyžicou po dne formy rovnomerne rozotrieť.
- Plnka: Mascarpone, práškový cukor, tvaroh, rum a vajcia spolu vymiešať na hladkú hmotu.
- Pripravenú plnku naliať do formy vystlanej s keksíkmi a piecť na 165 °C cca 45-60 minút.
- Po upečení nechať v rúre vychladnúť, aby vrch nepopraskal.
- Poleva malinová: 200g malín, 100 ml vody, cukor podľa chuti a 1 PL malinového sirupu priviesť do varu a rozmixovať ponorným mixérom. Pridať vo vode rozmiešaný Solamyl a jemne povariť, kým poleva nezhustne. Polevu nechať mierne vychladnúť a následne ňou poliať už vychladnutý cheesecake. Ozdobiť čerstvými malinami podľa vlastného vkusu.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/malinovy-cheesecake-/81830-recept.html
