Jesenné: Hruškovo-gaštanové tartaletky

08.02.2022

Suroviny

Cesto: 

225 g múka hladká

 25 g kakao

150 g maslo

1 ks vajce

75 g cukor

Hrušky:

2 ks hrušky

 20 g maslo

 20 g med

25 g smotana na šľahanie

 2 g želatína

 Gaštanová plnka:

100 g čokoláda mliečna

 100 g pyré gaštanové

 100 ml smotana na šľahanie

 25 g maslo

 Čokoládový krém:

 100 g čokoláda mliečna

 160 ml smotana na šľahanie

 40 g maslo

100 g čokoláda horká

100 g mascarpone

Postup:

  1. Cesto: Maslo nakrájané na kocky, múku, kakao, cukor a vajce spolu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v chlade odležať aspoň 30 minút.
  2. Cestom vyplníme formy na tartaletky. Pečieme pri 180 stupňoch približne 10 minút.
  3. Dusené hrušky: Maslo popražíme, pridáme doň med a potom očistené hrušky pokrájané na kocky. Podusíme a dochutíme cukrom a smotanou. Odstavíme a pridáme nabobtnanú želatínu, zamiešame.
  4. Gaštanová plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme gaštanové pyré a maslo. Vyšľaháme smotanu a spojíme ju s pyré. Zmes dáme do menších silikónových foriem veľkosti foriem na tartaletky a dáme zmraziť.
  5. Čokoládový krém: Prevaríme smotanu, pridáme maslo a roztopíme v nej čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone.
  6. Upečené tartaletky naplníme hruškami a dáme stuhnúť. Gaštanový krém vyberieme z formičiek, položíme na tartaletky a na to nastriekame parížsku čokoládu.






Zdroj:https://varecha.pravda.sk/recepty/hruskovo-gastanove-tartaletky/82223-recept.html


© 2021 recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky