Jesenné: Hruškovo-gaštanové tartaletky
Suroviny
225 g múka hladká
25 g
kakao
150 g
maslo
1 ks
vajce
75 g
cukor
Hrušky:
2 ks hrušky
20 g maslo
20 g
med
25 g smotana na šľahanie
2 g želatína
Gaštanová plnka:
100 g čokoláda mliečna
100 g pyré gaštanové
100 ml smotana na šľahanie
25 g maslo
Čokoládový krém:
100 g čokoláda mliečna
160 ml smotana na šľahanie
40 g
maslo
100 g
čokoláda horká
100 g
mascarpone
Postup:
- Cesto: Maslo nakrájané na kocky, múku, kakao, cukor a vajce spolu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v chlade odležať aspoň 30 minút.
- Cestom vyplníme formy na tartaletky. Pečieme pri 180 stupňoch približne 10 minút.
- Dusené hrušky: Maslo popražíme, pridáme doň med a potom očistené hrušky pokrájané na kocky. Podusíme a dochutíme cukrom a smotanou. Odstavíme a pridáme nabobtnanú želatínu, zamiešame.
- Gaštanová plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme gaštanové pyré a maslo. Vyšľaháme smotanu a spojíme ju s pyré. Zmes dáme do menších silikónových foriem veľkosti foriem na tartaletky a dáme zmraziť.
- Čokoládový krém: Prevaríme smotanu, pridáme maslo a roztopíme v nej čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone.
- Upečené tartaletky naplníme hruškami a dáme stuhnúť. Gaštanový krém vyberieme z formičiek, položíme na tartaletky a na to nastriekame parížsku čokoládu.
Zdroj:https://varecha.pravda.sk/recepty/hruskovo-gastanove-tartaletky/82223-recept.html
