Jarné: Špenátové tortičky s jahodami a mascarpone krémom

15.02.2022

Suroviny

Cesto:

3 šálky múka špaldová hladká

 6 ks vajcia

 1 šálka cukor kryštálový

 2 bal. cukor vanilkový

 1 bal. prášok do pečiva

 1 bal. špenát baby

 1/2 šálky olej rastlinný

 Na pokvapkanie korpusov:

z 1 pomaranča šťava

 pomarančová prosecco

Krém:

250 g mascarpone

 400 ml smotana na šľahanie

 100 g čokoláda biela

 1 bal. cukor vanilkový

 150 g cukor práškový

 Okrem toho:

 500 g jahody

Postup:

  1. Špenátové listy umyjeme pod tečúcou vodou, sparíme horúcou vodou a rozmixujeme v mixéri na kašu.
  2. Cukor a vanilkový cukor spolu s vaječnými žĺtkami vymiešame do svetlej peny. Pridáme olej. Múku preosejeme, premiešame s práškom do pečiva a po častiach pridávame múku k vaječnej hmote. Primiešame rozmixovaný špenát. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame ho do cesta.
  3. Malé okrúhle formičky vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 55 - 60 minút. Upečené malé korpusy necháme úplne vychladnúť. Každý prekrojíme pozdĺžne na dve časti. Obidve časti rovnomerne pokvapkáme šťavou z pomaranča a proseccom.
  4. Krém: Polovicu smotany zohrejeme a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Dobre vychladenú druhú polovicu smotany vyšľaháme dotuha. Mascarpone zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, so šľahačkou s bielou čokoládou a premiešame s do tuha vyšľahanou smotanou.
  5. Jednu časť prerezaného korpusu vložíme naspäť do foriem, jahody pokrájame na plátky, poukladáme po okrajoch formičiek a stred vyplníme krémom. Na to položíme druhú časť korpusu. Potom tortičky vyberieme (vytlačíme) z formičiek a ozdobíme krémom a jahodami.



Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/spenatove-torticky-s-jahodami-a-mascarpone-kr/79928-recept.html



© 2021 recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky